Hopelijk kunnen we binnenkort uitkijken naar een heropening van de terrassen. U wilt uiteraard goed voorbereid zijn en daarom is het juiste onderhoud van uw apparatuur na lange stilstand enorm belangrijk! Wij vertellen u graag HOE u uw machine weer in optimale conditie krijgt.
Opmerking: gebruik bij onderstaande instructies altijd verse koffie!
Halfautomatische espressomachines.
1. Zet de machine aan om op temperatuur te komen.
2. Flush groepen met zeker ½ liter water per groep.
3. Laat de machine na het flushen weer op temperatuur komen.
4. Maal met verse koffie eerst 3 x een shot om eventuele oude koffie uit de molen te verwijderen.
5. Bereid een dubbele espresso en lungo.
6. Check op smaak en uiterlijk (verse koffie gebruiken).
7. Neem 5 koppen theewater uit de machine.
8. Vult de machine het water in de boiler aan? Als dit niet gebeurt, dan zal de machine vanzelf in storing komen te staan. Dit wordt weergegeven door het knipperen van alle lampjes op de doseertoetsen, of een melding in het display van de luxere modellen.
Volautomatische machines.
1. Zet de machine aan om op temperatuur te komen.
2. Zet koude melk in de koelkast zetten en schakel deze in (alleen voor modellen met verse melk).
3. Voer een complete reiniging op de machine uit (zowel koffie als eventueel melk met tabletten of vloeibaar reinigingsmiddel, afhankelijk van het model).
4. Verwijder oude koffie uit de bonen stolpen en vul deze met verse koffie.
5. Vul de melkcontainer met verse melk indien uw machine hiermee is uitgevoerd.
6. Maak 3 dubbele koffie, espresso, cappuccino en koffie verkeerd.
7. Check op smaak en uiterlijk (verse koffie gebruiken).
8. Neem 5 koppen theewater uit de machine.
9. Constateer of het waterpeil in de boiler aangevuld wordt. Mocht dit niet het geval zijn, dan zal er een foutmelding in het display van de machine verschijnen.
Lattiz 1.0 (dus niet het nieuwe model)
1. Plaats een nieuw pak Lattiz melk in het compartiment.
2. Voer 5 maal een spoeling uit op de machine.
3. Tarreer een beker op een weegschaal.
4. Voer nogmaals een spoeling uit en vang dit water op in de beker.
5. Weeg de beker. Het gewicht van het water dient tussen de 72 en 76 te zijn.
6. Maak cappuccinoschuim en warme melk. Controleer op smaak en uiterlijk.
Bij de nieuw Lattiz 2.0 alleen spoelen en met een nieuw pak Lattiz melk controleren of de melkschuim en warme melk de juiste consistentie en smaak hebben.
Mocht een van deze teststappen niet goed verlopen, dan kunt u contact opnemen met ons.