Wij kopen zelfstandig onze ruwe koffiebonen in, die vervolgens door onze keurmeester gecontroleerd worden op kwaliteit. Na deze kwaliteitscheck worden maximaal drie verschillende koffiesoorten gemêleerd totdat de juiste balans gevonden is.
Koffie cuppen: teten en proeven
Tot slot wordt een minimale hoeveelheid gebrand waarmee de keurmeester kan gaan 'cuppen', oftewel testen & proeven. Is het naar wens? Dan wordt de samenstelling als definitief bevonden en is er een nieuwe melange ontwikkeld. Vervolgens wordt dit recept opgeslagen en van hieruit kan het échte brandproces beginnen.
Extra langzame brandmethode
Alle koffiesoorten worden vervolgens geroosterd volgens het Slowroast brandprocedé. Met deze brandmethode wordt de koffie extra langzaam geroosterd in authentieke trommelbranders. Het kost iets meer tijd, maar de smaak en het aroma komen op die manier wel het best tot hun recht.
Onze koffiebonen komen uit de volgende continenten:
Noord, Midden en Zuid-Amerika
Afrika
Azië
Benieuwd naar onze koffies?